Pridať novú otázku
aky typ implantatu
Sindy 27.11.2017 ‒ 21:24
dobry den, chcela by som sa spytat ktory typ inplantatu vyzera prirodzenejsie nakolko vela ludi hovori ze slzicka a doktorka mi povedala ze okruhly...viem ze ide aj o typ poprsia no desi ma predstava ze ked si lahnem okruhle by sa mi ani nepohli ako to vsetci tvrdia...dakujem za odpoved
28.11.2017 ‒ 21:55
Dobrý deň Sindy, Tak ako píšete, celkovo vzhľad poprsia závisí hlavne od predispozície majiteľky a taktiež zvoleného implantátu a jeho veľkosti. V prvom rade, čím väčší implantát sa vloží, tým menej prirodzený je výsledok. A je jedno, či je okrúhly alebo anatomický. Vo všeobecnosti platilo, že anatomický je prirodzenejší. Motiva ale prišla s ergonomickým implantátom, ktorý bol navrhnutý tak, aby bol čo najprirodzenejší. Gél použitý v tomto implantáte sa prispôsobuje pohybu nositeľky tak, ako je to aj pri vlastných prsníkoch. Jeho výhodou oproti anatomickému implantátu je hlavne aj to, že je veľmi príjemný na pohmat a nemôže sa otočiť. A tým sa predchádza neželanému tvaru poprsia a taktiež nevyhnutnej reoperácii. Čiže ak túžite po čo najviac prirodzenom dekolte, na pohľad aj na dotyk, je Motiva Ergonomix pre Vás ideálnou voľbou. Ak by Vás zaujímali aj trochu odborné informácie, tak začiatkom roka 2017 vyšla štúdia, v ktorej sa preukázalo, že do objemu 340ml nevedeli lekári na základe fotiek posúdiť, či bol použitý anatomický, alebo okrúhly implantát. Lebo prsia pôsobili veľmi prirodzene. Viac info: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28027228
operácia prs zdravotná
hela 25.10.2017 ‒ 16:11
Prosím o poradenstvo mám 9 rokov implantáty a teraz mam zistenú ruptúru na základe reakcie lymfatických uzlín, chcem sa ale opýtať či je možné v takom to prípade urobiť výmenu implantátu pri jednej operácii alebo musia len vybrať a vyčistiť a nechať zahojiť a neskôr až vložiť a od akej okolnosti to záleží.Ďakujem za odpoveď.
27.10.2017 ‒ 09:11
Odpovedá MUDr. Martin Boháč, Ph.D, MHA, FEBOPRAS: Ďakujem za prejavenú dôveru. V prípade, ak ide len o prasknutie bez výraznej zápalovej zložky a ruptúra je lokalizovaná podľa USG a MR len v rámci kapsule, je možná okamžitá výmena implantátov, ale s celkovou kapsuletómiou. Je však nevyhnutné vidieť a posúdiť Váš stav. Pred zákrokom je nevyhnutná vstupná konzultácia. S pozdravom, MUDr. Boháč
Jazvy po augmentacii
Lenka 23.10.2017 ‒ 08:52
Ako dlho sa hoja jazvy a za ako dlho vyblednú pri vložení implantátov z podprsníkovej ryhy?
23.10.2017 ‒ 08:56
Nie je rozdiel v rýchlosti hojenia jaziev v podprsníkovej ryhe a okolo dvorca. Rany sa zahoja za cca 10-14 dní a procesy "vyzrievania" jaziev sú rovnaké - vyblednutie jaziev trvá cca 6-12 mesiacov od operácie. Rez dĺžky cca 5-6 cm v oblasti podprsníkovej ryhy sa obvykle používa pri štandardných augmentáciach prsníkov. Pri použití niektorých typov implantátov (napr. Motiva Ergonomix) je možné tento rez skrátiť na cca 4cm a vzniká tak kratšia jazva. Rez okolo prsníkového dvorca sa využíva najmä pri súčasnej modelácii+zväčšení prsníkov, keď je potrebné upraviť polohu (zdvihnúť) bradavku a dvorec prsníka. Súčasne je možné aj zmenšiť priemer dvorca psníka. Výhodou je, že tento operačný prístup umožňuje opakované operácie, ak je potrebné prsia spevniť pri ich poklese a nepribúdajú tak ďaľšie jazvy. S pozdravom Dr.Trška
Je výměna implantátů stejně náročná jako augmentace?
Michaela 21.06.2017 ‒ 13:35
Nechala jsem si zvětšit prsa, ale vlivem těhotenství a kojení došlo k jejich poklesu a změně tvaru, tak bych se chtěla zeptat, jestli je výměna implantátů stejně náročná jako zvětšení prsou nebo jde o jednodušší zákrok?
21.06.2017 ‒ 13:36
Plastičtí chirurgové nabízejí výměnu silikonových implantátů za podobnou cenu jako zvětšení prsou. Operace se provádí v celkové anestezii a je poměrně rychlá, rekonvalescence je kratší a bolestivost výrazně menší, než po první augmentaci, tedy pokud byly vyměňované implantáty vloženy pod sval a je pro ně již vytvořena kapsa. Před operací je nutné podstoupit předoperační vyšetření.
Jaký tvar implantátu zvolit?
Alča 21.06.2017 ‒ 13:34
Dobrý den, chtěla bych si nechat zvětšit prsa a nemohu se rozhodnout, jestli si vybrat kulaté nebo radši anatomické implantáty...
21.06.2017 ‒ 13:34
Jak kulaté, tak anatomické implantáty mají své výhody a nevýhody. Hlavní nevýhodou anatomických implantátů je riziko jejich rotace a deformace tvaru prsu, kulaté implantáty zase často vypadají nepřirozeně. Řešením mohou být ergonomické implantáty Motiva, které spojují výhody obou druhů implantátů - vypadají přirozeně a nehrozí, že by se pootočily.
Je pravda, že silikony budou vždy vypadat uměle?
Simona 21.06.2017 ‒ 13:32
Mám strach, že nová prsa budou vypadat uměle. Je to tak?
21.06.2017 ‒ 13:32
Silikonové implantáty na ženě mohou a nemusí vypadat nepřirozeně. Výsledek závisí na zkušenostech a schopnostech plastického chirurga a na výběru kvalitních implantátů. Po vložení ergonomických implantátů Motiva zkušeným plastickým chirurgem, nikdo nepozná, že má žena umělá prsa.
Musí se při výměně implantátů použít implantáty stejné velikosti, jako byly původní?
Iveta F. 21.06.2017 ‒ 13:31
Chystám se objednat na výměnu implantátů a uvažuji o tom, že bych tentokrát zvolila menší velikost, je to možné?
21.06.2017 ‒ 13:31
Implantáty je možné vyměnit za větší i za menší, na tom se žena musí před zákrokem domluvit se svým operatérem. Pokud se původní prsní implantáty vyměňují za menší, musí plastický chirurg zpravidla provést i modelaci prsou (mammaplastiku).
Je možné kojit i s implantáty?
Hana 21.06.2017 ‒ 13:27
Zajímalo by mě, jestli lze kojit i s implantáty nebo je lepší se zvětšením prsou počkat až po těhotenství a odstavení dítěte?
21.06.2017 ‒ 13:28
Implantát se vkládá až pod mléčnou žlázu, většinou pod prsní sval, který je pod mléčnou žlázou, méně často přímo pod žlázu. Před plánovaným těhotenstvím a kojením se silikonové implantáty nemusí odstraňovat. Po těhotenství a kojení ale prsa mění tvar, kůže se roztáhne, implantáty poklesnou a může být třeba korektivní operace.
Nejsou implantáty v těle nebezpečné?
Lenka 12.06.2017 ‒ 13:14
Implantáty jsou pro organismus cizí tělesa tvořená umělými látkami, nehrozí mi nějaké nebezpečí třeba v případě, že by se protrhly?
21.06.2017 ‒ 09:35
Z přítomnosti implantátu v těle není vůbec potřeba mít strach, dnešní silikonové implantáty jsou zcela bezpečné. Časem sice může dojít k uvolňování neznatelného množství silikonu, toto množství je ale miliónkrát nižší než běžná denní dávka silikonu z pleťových mlék, krémů, šampónů, kondicionérů nebo antiperspirantů. Pro implantáty Motiva platí, že jejich pouzdro i výplň se vyrábí z medicínského silikonu, který je pro lidské tělo zcela neškodný. Během výroby je pak každý jednotlivý implantát Motiva mnohokrát prohlížen, zkoušen a kontrolován. Silikon z implantátu Motiva nevyteče ani po jeho proříznutí ostrým předmětem. Silikonový gel je totiž dokonale kohezivní.
Neztratí prsa po vložení implantátů citlivost?
Veronika 12.06.2017 ‒ 11:23
Uvažuji o zvětšení prsou, ale mám obavu, že prsa nebudou po vložení implantátů tak citlivá jako dřív.
15.06.2017 ‒ 09:56
V týdnech následujících po augmentaci se změna citlivosti v některé části prsu může vyskytnout. Je to způsobeno poškozením tkání během operace, po úplném zhojení ztráta citlivosti v naprosté většině případů vymizí. Pokud je implantát vkládán z přístupu kolem dvorce, může se objevit dočasná ztráta citlivosti bradavky a dvorce.

Spojte sa s nami

Youtube

Estheticon

Motiva Implantáty
Motiva Implantáty © 2020