Motiva Flora®: Najnovšia generácia tkanivového expandéra pri rekonštrukcii prsníkov

Pri chirurgickom odstránení prsníka z dôvodu nádorového ochorenia je často potrebné odstrániť nielen celú prsnú žľazu, ale aj areolu prsníka s bradavkou a časť okolitej kože. Počas mastektómie sa odstráni koža a tkanivo prsníka, pričom oblasť prsníka zostane plochá a prirastená. Vzhľadom na elasticitu tkanív je však možné prsník v budúcnosti zrekonštruovať pomocou implantátu, a to aj niekoľko mesiacov alebo rokov po mastektómii.

Ako funguje tkanivový expandér?

Pred vytvorením nového prsníka počas rekonštrukčnej operácie pomocou silikónového implantátu je nevyhnutné najprv pripraviť kožu a tkanivo prsníka pomocou tkanivového expandéra. Ide o špeciálny dutý implantát s ventilom (môžeme ho prirovnať k prázdnemu balóniku), ktorý sa do tela vloží prázdny a počas operácie sa postupne napúšťa sterilnou tekutinou, aby sa koža a svaly mohli prispôsobiť a hojiť bez napätia. Umiestnenie tkanivového expandéra sa vykonáva chirurgicky v celkovej anestézii a pacientka odchádza z operácie s miernym vydutím na mieste pôvodného prsníka.

Ďalšia dilatácia expandéra sa vždy vykonáva len ambulantne. Chirurg vstrekne ďalší fyziologický roztok cez kožu tenkou injekčnou striekačkou cez lalok expandéra. Zákrok sa opakuje počas niekoľkých týždňov. Ako sa tkanivový expandér postupne vypĺňa a zväčšuje, tkanivá nad ním sa pomaly prispôsobujú a rozťahujú, až kým expanzia nevytvorí novú prsnú kapsu pre silikónový implantát.

Najmodernejšia technológia

Tkanivový expandér Motiva Flora® je „prvé zariadenie svojho druhu“ vybavené integrovaným portom na rádiofrekvenčnú identifikáciu.

Tradičné tkanivové expandéry majú magnetické porty, ktoré spôsobujú významné bezpečnostné problémy (uvoľnenie chlopne, pocit pálenia), značnú stratu signálu a skreslenie na MR snímkach, a preto sú označované ako „nebezpečné pre MR“.

Port RFID nemá žiadne magnety, čo umožňuje bezpečné skenovanie magnetickou rezonanciou počas procesu expanzie bez akýchkoľvek problémov.

Pokročilý hladký povrch = znížená zápalová reakcia

Textúrované povrchy čelia výzvam v dôsledku rastúcich obáv o bezpečnosť spojených s ich prozápalovým profilom.

Bezpečnosť a výkonnosť expandérov hladkého tkaniva môže znížiť počet skorých pooperačných komplikácií.

SmoothSilk® je kontrolovaný, rovnomerný, hladký povrch prsného implantátu s rozmerovými vlastnosťami na úrovni buniek v jeho topografii a vyrába sa technológiou negatívneho odtlačku v jednom kroku bez sekundárneho procesu, ako je napríklad úbytok soli.

SmoothSilk® (podľa klasifikácie ISO 14607:2018) vyvoláva nižší stupeň fibrózy v porovnaní s inými povrchmi, vrátane hladkého, mikrotextúrovaného a makrotextúrovaného, čím vytvára tenkú kapsulu okolo pomôcky; nepodporuje prerastanie tkaniva a minimalizuje silikónové nečistoty. Pokročilý hladký povrch je tiež spojený s nižším prichytávaním baktérií a tvorbou biofilmu ako mikrotextúrované a makrotextúrované povrchy.

Tento nízko zápalový a fibrotický profil sa premietol do klinických výhod, ako je nízka miera kapsulárnych kontraktúr a absencia dvojitých kapsúl alebo neskorých serómov, okrem iných chronických zápalových komplikácií.

Naopak, tkanivové expandéry s makrotextúrovaným povrchom boli spojené s rozvojom závažnej kapsulárnej kontraktúry po nahradení trvalým implantátom.

Inovatívna prevencia posunutia expandéra

Tkanivový expandér Motiva Flora® je vybavený špeciálnymi fixačnými výstupkami zo zosilneného silikónu, ktoré sú prišité k okolitému tkanivu, čo umožňuje zlepšiť symetriu prsníkov a zabraňuje prípadnému posunu po operácii.

Diagnostické výhody pre pacientov podstupujúcich MR

Tkanivový expandér Motiva Flora® má orientačné línie z rádionepriepustného modrého materiálu, ktoré pomáhajú zdravotníckym pracovníkom identifikovať potenciálnu rotáciu po implantácii počas röntgenového vyšetrenia a pomáhajú pri správnom umiestnení zariadenia počas implantácie.

Unikátny port bez magnetu (zariadenie podmienené MR) spolu s rádionepriepustnými orientačnými líniami umožňuje sledovanie s plne funkčnými zobrazovacími funkciami, ktoré absolútne rozhodujúcou súčasťou manažmentu prípadov po mastektómii.

Chirurgovia tak môžu sledovať možné komplikácie pomocou zobrazovacích nástrojov s vysokou citlivosťou a špecifickosťou.

Hybridná ergonomická rekonštrukcia prsníka

Transplantácia tuku do rekonštruovaného prsníka môže vyhladiť nepravidelné kontúry prechodových oblastí v pôvodnej hrudnej stene.

Inovatívne moderné technológie rekonštrukcie prsníkov výrazne zvýšili estetickú spokojnosť chirurgov a pacientok.

Použitie inovatívnych moderných technológií rekonštrukcie prsníka kombináciou tkanivový expandéra Motiva Flora®, metódy spracovanie tuku pre lipofilling MotivaHybrid® a implantátov Ergonomix® výrazne zvýšilo spokojnosť pacientok a plastických chirurgov s estetickým výsledkom po rekonštrukcii prsníka.

Intraoperačná silueta prsníka s naplneným expandérom

Selektívna filtračná technológia MotivaHybrid® bola navrhnutá na šetrnú a reprodukovateľnú dialýzu tukového tkaniva s cieľom zachovať regeneračné vlastnosti tuku. Metóda využíva uzavretý systém na bezpečnejšie a sterilnejšie spracovanie prenosu tuku.

Redukcia kontaminantov, ako je krv, olej a tekutina, počas transplantácie tuku MotivaHybrid® znižuje zápal, poškodenie tkaniva a bezpečnostné riziká a zvyšuje presnosť, retenciu tuku a spokojnosť pacientky.

Komplexný prístup k rekonštrukcii prirodzene vyzerajúcich pŕs by mal zahŕňať aj implantáty Ergonomix®. Ty sa používajú v rekonštrukčnej oblasti a ponúkajú súbor výhodných výsledkov: atraktívny dekolt a dynamickú plnosť dolného pólu. Pacientky často tvrdia, že majú autentickejší pocit.

Ergonomické implantáty sa prispôsobujú polohe a pohybu prsníka a pacientky často tvrdia, že majú autentickejší pocit.

*) Podrobnejšie informácie a odkazy na odborné referencie =>>

Motiva Flora® na Slovensku

Potrebujete poradiť, na ktoré chirurgické oddelenie sa obrátiť v súvislosti s Motiva Flora®? O možnosti rekonštrukcie prsníkov pomocou tkanivového expandéra Motiva Flora® na Slovensku sa môžete informovať na týchto pracoviskách plastickej chirurgie:

 

Klinika plastickej chirurgie FNsP Bratislava

Ružinovská 6

821 01 Bratislava

MUDr. Drahomír Palenčár, Ph.D. ➝ Kontaktovať lekára

 

Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice

Oddelenie plastickej, rekonštrukčnej a estetickej chirurgie

Rastislavova 43

041 90 Košice

MUDr. Zuzana Hojstričová ➝ Kontaktovať lekára

 

Chcete viac informácií? Kontaktujte nás prostredníctvom kontaktného formulára:

* označuje povinné položky

 

 

 

 

Spojte sa s nami

Motiva
Motiva © 2024

cookie_settings